Flytende kontroll


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bildestørrelse: 70 x 100 cm. Fotomanipulering.
Arbeidet er montert i kontorlokalene til Wilson Management, shippingfirma


Ved første øyekast kan det se ut som et akvarium. Fra tre rektangulære åpninger i veggen kommer det blått lys. Etter hvert blir det tydelig at det ikke er vann i bevegelse, men stillestående bilder. Det som først kanskje minnet om fisker, er ikke fisker eller vesener som hører hjemme i undervannsverden.

Det er likevel noe som kan virke kjent ved de flytende objektene. De har metallisk overflate og selv om det er utydelig hva slags funksjon de har, kan designen og detaljene minne om gjenstander vi er avhengige av i hverdagen. De tilhører den elektriske, teknologiske eller maskinelle gruppen av bruksting. Selv om gjenstandene virker fremmede i illusjonen av et akvarium, har de en overraskende tilhørighet når man betrakter form og overflate. Designen ligner naturen.

Illusjonene i arbeidet spiller begge på hvordan en ønsket bit av naturen hentes inn for å pynte opp tilværelsen. Den kontrollerte designen og utvelgelsen – akvariet som et prydobjekt eller naturinspirert design av bruksgjenstander – kan avsløre noe kunstig i vårt forhold til naturen.